15 december 2015

Snabb och supergod pepparkaksglass

Här kommer ett recept på världens godaste julglass med smak av pepparkaka. Den har bara tre ingredienser och smakar gudomligt krämigt och gott.



Ingredienser (1 liter)
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
100–150 g pepparkakor, grovt krossade

Garnering
Grovt krossade pepparkakor

Gör så här
Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt). Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.

Ta fram glassen en stund före servering.

receptkälla: Lindas bakskola

12 december 2015

Enkel broccolissås till pasta

Vad sägs om att göra en liten avstickare från alla julrecept? Här kommer ett gott recept på pasta med jättegod broccolisås.



Ingredienser
4 port pasta (gärna tagliatelle)

Broccolisås
1 dl hackad gul lök
1/2 påse broccoli (à 425 g)
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
100 g parmesanost
2 förp bacon
250 g körsbärstomater  
Gör så här 
Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull.

Broccolisås: Fräs lök och broccoli i olivoljan i en kastrull ca 5 minuter. Rör ner grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter. Mixa sedan såsen slät med stavmixer.

Koka pastan enligt förpackningen. Skär bacon i mindre bitar och stek på dem i stekpannan. Riv osten på grova sidan av rivjärnet. Rör ner bacon och hälften av osten i såsen. Låt det bli varmt. Hacka tomaterna i mellanstora bitar.

Låt pastan rinna av när den är färdig. Lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner såsen och blanda.
Servera pastan med tomater och resten av osten.


receptkälla: ICA

11 december 2015

Tips på julgodis

Egengjort godis - vad gott det är. Själv är jag chokladfrälst så temat är givet för mig. Men jag försöker även testa nya smaker. Här kommer tips på godaste julgodiset enligt mig. Rocky road, chokladkola, wienernougat, Bounty och skumtomtefudge.






10 december 2015

Saffranskladdkaka

Julbakningen är i full gång överallt just nu känns det som. Själv har jag bakat med blandad framgång. Så sent som i förrgår åkte en form med kola åt skogen. Det gick helt enkelt inte att få loss. Suck vad trist när sånt händer. Här kommer dock recept på en väldigt god julig kladdkaka. Saffransrecept nummer två på rad. Mums!

Saffranskladdkaka


Ingredienser
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
smör till formen 

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.

Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Servera gärna med hallon eller rårörda lingon.

receptkälla: ica.se
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...