Ingredienser (ca 20 st)
7 dl vetemjäl4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smält smör
Fyllning
0,5 dl strösocker
2 msk mald kanel
6 äpplen
Garnering
Pärlsocker
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knäck äggen i en skål och rör i sockret. Blanda ner mjölk och smör. Rör samman mjölblandningen med äggsmeten.Blanda socker och kanel i en påse. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i påsen och skaka om.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vill du ha högre bitar väljer du en mindre långpanna. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna. Strö över pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Känn med sticka så att kakan är färdiggräddad. Det tar längre tid om du har en mindre långpanna. Skär kakan i rutor när den svalnat lite och servera exempelvis med vaniljsås eller som de är.
receptkälla: tidningenhembakat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar