24 januari 2012

God ananaspaj

I helgen fick vi recept på ananaspaj av svärmor - bara sådär via telefon. Hon skulle nämligen iväg till goda vänner och hade precis "slängt ihop ett säkert kort som inte går att misslyckas med". Med den beskrivningen vågade till och med min kära sambo testa att baka. Sagt och gjort. Och resultatet blev helt underbart och precis som hon sa, det var busenkelt recept.

Ingredienser
Pajdeg
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gr smör

Fyllning
400 gr krossad ananas
2 dl crème fraiche
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör så här
Smält smör. Blanda sedan mjöl, socker och bakpulver i en skål och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform. Blanda sedan ihop fyllningen och häll den i det obakade pajskalet. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min. Servera gärna med vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...