31 oktober 2011

Ruccola + parmaskinka = sant

Är inte kombinationen parmaskinka och ruccola en underbar kombination? Jag skulle gärna äta detta oftare, men för tillfället är det lite brist på kunskap och recept. Vad kan man hitta på för maträtter där dessa ingår?

Ett utmärkt förslag är som tillbehör till den italienska broccolipajen jag brukar göra, men fler tips mottages gärna.


30 oktober 2011

Chailatte

Jag är egentligen en kaffemänniska, men en kopp te på morgonen är min bästa start på dagen.

Igår hittade vi ett mysigt kafé i Gamla stan och tog en fika. Jag var blixtsugen på chailatte. Det är så gott och enda gången jag dricker mjölk i teet.

28 oktober 2011

En kopp kaffe

Löfbergs Lila har öppnat ett eget kafé i kaffeskrapan i centrala Karlstad. Rosteriet är det mycket passande namnet och jag kan verkligen rekommendera en sväng förbi, kanske köpa med en take away på väg till jobbet på morgonen?

Själv stannade jag till och smakade på deras prezzokaffe. Mycket gott med en chokladmuffins med passionfruktsfrosting.

www.rosterietkarlstad.se

27 oktober 2011

Cheesecake i glas

För någon vecka sen hade vi en familjemiddag hemma hos brorsan och hans sambo. Vi hade lovat bjuda våra föräldrar på mat och jag stod för efterrätten (såklart). Jag hade redan från början bestämt mig för att göra cheesecake i glas, receptet var hittat och allt jag behövde var kesella med smaken jordgubb och lime. Men denna kesella gick verkligen inte att hitta någonstans i hela stan, så till slut valde jag med hallonsmak istället.

Det bästa med det här receptet är att det går snabbt, är jättegott och ser riktigt läckert ut.

Allt du behöver är:
300 gr kesella hallonsmak
1 dl grädde
6 st digestivekex
3 dl blandade bär


receptkälla: tasteline.se

24 oktober 2011

Italiensk broccolipaj

I dagens lunchlåda fanns världens godaste italienska broccolipaj. Det är något alla som tycker om matpaj borde testa och den passar även för den som är vegetarian, eftersom det bara är att utesluta parmaskinkan. För alla er andra som känner sig lite lata och funderar på att skippa skinkan - gör inte det. Skinka, ruccola och pesto höjer smaken av pajen till gudomliga nivåer.


23 oktober 2011

Årets första risgrynsgröt

I affärerna har julsakerna redan plockats upp på hyllorna. Om mindre än tio veckor är det jul. Så jag tycker det är helt ok att smaka på årets första risgrynsgröt.

21 oktober 2011

Jättegoda jordnötskakor

Jag vill alltid ha något hembakat att bjuda på när nära och kära kommer på besök. Personligen är jag en chokladfrälst människa, men eftersom alla inte är som jag behövs det ju ett alternativ till chokladkakor av olika slag. Där kommer ett superenkelt recept på jordnötskakor från bloggen Linneas Skafferi in.

Både när jag såg bilder och läste receptet blev jag så inspirerad att jag till och med beställde en likadan kakstämpel från Cool Stuff. Bara att tacka och bocka Linnea för tipset :).


20 oktober 2011

Knäckig äppelpaj

Hösten är verkligen äpplenas tid och det finns faktiskt hur mycket som helst man kan göra med äpplen. Själv är jag mest förtjust i efterrätter med äpplen i. Som exempelvis en nygräddad äppelpaj, forfarande ljummen från ugnen. Vilken lycka.

När jag vill hotta upp min äppelpaj, och frångå klassikern smulpaj, gör jag en mer knäckig äppelpaj med havregryn som jag hittat i mobilappen från tasteline.com. Istället för glass som tillbehör enligt receptet kokade jag vaniljsås. Snabbt, enkelt och jättegott.


18 oktober 2011

Roligare pyttipanna

Ibland orkar jag bara inte ställa mig vid spisen och laga en inspirerande mat i en timme. Kanske kommer jag hem sent på kvällen eller har helt enkelt inte ork. Hur som helst, matlagningen ska gå fort. Därför vill jag rekommendera pyttipanna på nytt vis.

Utgå ifrån en färdig grund, exempelvis oxpytt. Tillsätt sedan rester från kylen eller grönsaker som broccoli, paprika, blomkål och morötter. Då blir pyttipannan genast både godare och roligare.

Och glöm inte att använda krydda som persilja eller olika örter. Det kallar jag modern husmanskost.

17 oktober 2011

Dagens husmorstips

Hittade det här husmorstipset i en gammal Allas-tidning hemma hos mamma och pappa. Sockerbitar i kakburken håller kakorna spröda längre.

14 oktober 2011

Fredagsmys

Ikväll blev det hemmagjorda hamburgare med vitlök och örter som krydda i köttfärsen. Tillbehör var lök, tomater, sallad och två sorters sås barbecue och vitlök). Och Max frisco hamburgerbröd. Perfekt mat en fredag när man inte orkar anstränga sig i köket.

11 oktober 2011

Kycklingtacos i matlådan

Idag har jag en jättegod matlåda med kycklingtacos på vuxet vis kan man säga. Jag hittade receptet för ett bra tag sen på matbloggen Linneas skafferi och jag rekommenderar verkligen att testa detta recept. Det är både gott och enkelt att göra. Jag ser verkligen fram emot dagens matlåda :).


10 oktober 2011

Himmelska Grekland

Grekisk mat är bland det godaste jag vet. När kylan börjar bita i näsan drömmer jag mig tillbaka till varmare tider och vårt underbara besök på Terassen på Öland i somras. Souvlaki och tzatziki.

6 oktober 2011

Enkelt, gott och nyttigt

Om du har kycklingfilé, broccoli, cashewnötter och curry hemma kan du göra en riktigt god nyttig wok. Lycka. Strimla kycklingen och fräs den tillsammans med broccoli i woken. Krydda med curry, salt och peppar. Avsluta med att hälla på cashewnötterna.

Servera gärna tillsammans ris och mangochutney.

4 oktober 2011

Klassisk köttbullssmörgås

En klassisk baguetter är aldrig fel om du frågar mig. Idag kan man få nästan vilken fyllning som helst, men vissa klassiker står sig trots allt. Vad sägs om hederlig ost och skinka, brie och salami eller skagenröra? Eller min favorit just nu - köttbullar och rödbetssallad med en kvist persilja på topp.

Kanelbullens dag 4 oktober

Idag är det kanelbullens dag! Och det innebär en liten lyxfika på jobbet. Kanelbullens dag startade 1999 av Hembakningsrådet som jubilerade. Det är viktigt att hylla hembakartraditionen och därför ville de lyfta den hederliga kanelbullen med en egen dag.

Helt rätt initiativ tycker jag. Det kanske får bli lite bullbakning hemma ikväll :)

3 oktober 2011

Djuriska cupcakes

I helgen var vi på 2-årskalas och fick en underbar sockerchock i form av Musse Pigg-formad tårta, kanelbullar, chokladbollar och cupcakes med små djur på. Så gott och så enkelt egentligen.

Jag var speciellt förtjust i de söta cupcakes med små djurhuvuden på.



Ingredienser:
100 gr smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Källa: tasteline.com

Och så underbart god cream cheese frosting på det. Och söta djurhuvuden i socker från ICA. En självskriven succé.

Ta det rätta, ta Cloetta

Verklighetens "Kalle och chokladfabriken" ligger utanför Linköping, visste du det? Jodå, så är det. Här finns nämligen Cloettas fabrik med underbar butik där man kan handla med sig lite choklad. Mums!

Jag älskar mat

Jag har världens duktigaste mamma när det gäller att laga mat. Hennes mat är gudomligt god och hon lyckas alltid knåpa ihop något gott av typ ingenting (eller rättare sagt vad hon hittar i kyl och frys). Jag önskar att jag vore lika bra på det, men istället är jag en riktig hejare på att leta och hitta goda recept att testa. Det är min styrka och här kommer jag att dela med mig av min matlagning och bakning, för jag är egentligen ett riktigt sockermonster.

Enjoy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...